Cuma, Nisan 19, 2024
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaKıbrısSınır geçişlerinde sigortalardan yapılan katkı kesintisi uygulamasına, karayolları ve yol güvenliği çalışmalarına...

Sınır geçişlerinde sigortalardan yapılan katkı kesintisi uygulamasına, karayolları ve yol güvenliği çalışmalarına kaynak yaratılması için devam edilecek

Bakanlar Kurulu, Deprem ve Diğer Doğal Afetlere Yönelik Mali Yardım kapsamında kara sınır kapılarındaki geçişlerde uygulanan katkı kesintisi uygulamasına devam edilmesine yönelik bir yasa gücünde kararname yayımladı.

Resmi Gazete’de dün yayımlanan kararnamede, söz konusu katkı kesintisinin karayollarının güçlendirilmesi, yapılması ve/veya yol ve trafik güvenliği için uygulanmaya devam edilmesi kararı aldığı kaydedildi.

Kararnamede, kara sınır kapılarında görev alan ve poliçe düzenleme yetkisi bulunan sigorta şirketlerince geçişlerde uygulanan katkı kesintileriyle Gelir ve Vergi Dairesi’nde bu amaçla açılan hesapta oluşturulacak fon kaynağının, Maliye Bakanlığı’nın kontrolünde, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile istişare edilerek kullanılacağı belirtildi.

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments