Cuma, Eylül 27, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısÖztabay, eğitim hayatında “kaos” yaşandığını bunun bir insan hakları ihlali olduğunu savundu

Öztabay, eğitim hayatında “kaos” yaşandığını bunun bir insan hakları ihlali olduğunu savundu

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Girne İlçe Başkanı Avukat Ayşe Öztabay, yazılı açıklama yaparak, eğitim ve öğretimin önemine dikkati çekti.

Ülkede eğitim hayatında “kaos” yaşandığını bunun bir insan hakları ihlali olduğunu savunan Öztabay, eğitimin öneminin tartışmasız bir gerçek ve öncelik olduğunu belirtti.

Öztabay, TDP Girne İlçesi olarak eğitim hususunda eğitimcilerle aylardır yürüttükleri istişareler sonucunda; “Eğitim adına alınması gereken tedbirlerin alınmadığını, günü birlik kararlarla yasalara aykırı ve/veya uluslararası anlaşmalara uygun olmayacak şekilde faaliyetler yürütüldüğünü birinci ağızdan öğrenme şansı bulduklarını” belirtti.

Gerek sınıf kapasitelerinin genişletilmesinin, gerek değişen öğrenci yapısına uygun müfredat oluşturulmasının, gerekse yabancı öğrencilere ana dillerinde eğitim verilmesi ve Türkçe öğrenmelerinin kolaylaştırılmasının Milli Eğitim Bakanlığı’nın yegâne görevi olduğunu belirten Öztabay, “Ancak Eğitim Bakanlığı uzun zamandır ne bir Bakanlık ne de eğitimci gibi davranıyor” dedi.

“Devletin görevleri bellidir, çocuklarımız öksüz değildir”diyen Öztabay, sosyal hukuk devletlerinin en önemli politikaların eğitim üzerine kurulması gerektiğini kaydetti.

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments