Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir kamu spotu hazırladı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir kamu spotu hazırladı. “Plastik” teması ile çekilerek yayınlanan kamu spotunda, çevre konusunda toplumsal duyarlılığın artarak devam etmesi, gelecek nesillere yaşanılabilir, sağlıklı, yeşil ve temiz bir dünya bırakmak için mesajlar veriliyor. Kamu spotunda denizlerdeki atıkların deniz canlıları tarafından besin olarak alınıp bunun gıda zinciri boyunca ilerleyerek insanlara kadar ulaşabildiği anlatılıyor. Ayrıca topraktaki mikro plastiklerin de toksik kimyasallara dönüşerek bitki örtüsünden su kaynaklarına kadar geniş bir alana yayılıp, doğal yaşamı ve insan sağlığını tehdit ettiği belirtiliyor. Tüm bunların insan yaşamını tehdit ettiğinin vurgulandığı kamu spotunda plastik ve poşet kullanımını azaltılması, onun yerine geri dönüştürülebilir veya doğada çözünebilir seçeneklerin kullanılması öneriliyor. Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi iş birliğindeki “Mikroplastik atıkların çevreye zararı” başlıklı ve https://youtu.be/tIRDObgy5GY linkinde yer alan kamu spotunda tüm bu farkındalığı topluma kazandırılması hedeflendi.
“Birçok başlıkta çevre odağında çalışmalar sürdürüyoruz”
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir, kamu spotu yanı sıra 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir de mesaj yayınladı. Küçüközdemir mesajında, yıllardır ülkemizde hayat bulan projelerden bahsetti. Sürdürülebilirlik başlığının Kuzey Kıbrıs Turkcell için olan önemine değinen Küçüközdemir, yenilenebilir enerji ile güneş enerji santrali, efidan projesi ve ülkemize dikilen fidanlar, kaplumbağaların korunması gibi pek çok sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını söyledi. Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir, tüm bunlar devam ederken kurdukları sürdürülebilirlik proje ekibi ile yıl içerisinde çalışmalar gerçekleştirdiklerine de değindi. Küçüközdemir sözlerine söyle devam etti: “Kuzey Kıbrıs’taki 24’üncü yılımızda yüzlerce projeye imza attık ve ilk günden itibaren hem çevreyi odaklarımızın biri olarak devam ettirdik hem de sürdürülebilir çalışmalarımız olmasına özen gösterip işimizin içerisine kattık. Çevreye duyarlı ve insan odaklı bir anlayışla sürdürülebilirlik kavramını odağımızda tutuyoruz. Kâğıt israfını önlüyoruz, Güvenli Dijital İmza’yı (Biyometrik İmza) ilk kullanan ve e-fatura uygulamasını da yıllar önce ilk başlatıp yaygınlaştıran şirketiz. Güneş Enerji Santrallerimiz ile yıllık toplam elektrik tüketimimizin %23’ünü temiz enerji ile karşılıyoruz. 2023 yılı sonuna kadar hedefimiz bu rakamı %37’ye çıkarmak. Bunun yanında 5 adet petrol yakıtlı şirket aracımızı elektrikli araçlar ile değiştiriyor ve yıllık 40 tondan fazla karbondioksit (CO2) salınımına engel olmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilir bir ortam yaratmak adına kalitemizden hiçbir ödün vermeden şirketimizin tüm enerji tüketimini düşürmek ve temiz enerjiye dönüştürme çabalarımız sonucunda 2019 yılından itibaren toplam 3 bin tondan fazla karbondioksitin adamızın güzel havasına salınmasına engel olduk. Bir başka deyişle sadece bu süre içerisinde adamıza 140 binden fazla ağaç dikmiş kadar havamızı temiz tutmaya çalıştık. Çalışmalarımız müşterilerimizden aldığımız güçle devam edecektir. Hepimizin çevremizi, doğamızı, ülkemizi korumamız gerekiyor. Bu vesileyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlarım.”