Pazartesi, Eylül 30, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısMeclis Eski Başkanlarından Ayhan Halit Acarkan son yolculuğuna uğurlandı

Meclis Eski Başkanlarından Ayhan Halit Acarkan son yolculuğuna uğurlandı

 

 

Hayatını kaybeden Cumhuriyet Meclisi eski Başkanlarından Ayhan Halit Acarkan için Cumhuriyet Meclisi bahçesinde tören düzenlendi.

 

Saygı duruşu ile başlayan törende, Acarkan’ın özgeçmişinin okunmasının ardından aile adına oğlu Erol Acarkan bir konuşma yaptı.

 

Konuşmasında babasının siyasi yönü yanında insan ve ülke sevgisini anlatan Erol Acarkan, babasının her zaman Kıbrıs Türk toplumunun nereden nereye geldiğini gelecek nesillere iyi anlatmanın önemine vurgu yaptığını söyledi.

 

Meclis Başkanı Zorlu Töre de konuşmasında, Ayhan Halit Acarkan’ın bir ömre çok şeyler sığdırdığını kaydetti.

 

Acarkan’ıniyi bir aile babası, örnek bir insan, bir dava adamı olduğunu vurgulayan Töre, onu güzel sıfatlarla uğurladıklarını söyledi

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, ebediyete uğurlanan Acarkan’a rahmet ve ailesine başsağlığı diledi.

Acarkan’ın belediye başkanlığı yaptığı Limasol’dan Girne’ye yerleşip, siyasi başarılarına burada da devam ettiğini ifade eden Tatar, Acarkan’ın iyi bir insan, aile babası, lider, önder, sadece siyasi makamda değil, vatandaş olarak da ülkesine sahip çıkmak, hayırlı evlatlar yetiştirmek için mücadele verdiğini anlattı.

 

89 yaşında hayata veda eden Acarkan, Meclis’teki törenin ardından Girne Nurettin Ersin Paşa Cami’inde kılınan ikindi namazına müteakip Karaoğlanoğlu Mezarlığı’na defnedildi.

 

 

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments