Pazar, Eylül 8, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısKKTC Tüm Adıyamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Aşure Etkinliği Gerçekleştirdi

KKTC Tüm Adıyamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Aşure Etkinliği Gerçekleştirdi

KKTC Tüm Adıyamanlılar Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Muharrem ayı etkinlikleri çerçevesinde aşure programı düzenlendi.

Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen aşure etkinliğine davetliler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, dualar okundu.

ASİLTÜRK :  Aşure birlik, beraberliğin, dayanışma ve kardeşliğin  sembolüdür…

KKTC Tüm Adıyamanlılar Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Subhi Asiltürk etkinlikte yaptığı konuşmasında programlarına katılan tüm davetlilere teşekkür ederek, Aşure;birlik,beraberliğin,dayanışma,ve kardeşliğin  sembolüdür . Biz de bunun bilinci ile KKTC Tüm Adıyamanlılar Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği olarak  birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu bu günlerde böylesine bir etkinlikle bir araya geldik dedi.

Asiltürk konuşmasının devamında şunları söyledi ; “İslam Tarihimiz açısından birlik-beraberliğin, şükretmenin adı olan Aşure Günü aynı zamanda Hz. Hüseyin’in, Kerbelâ’da şehit edilmesinin hüznünü de taşımaktadır. Tıpkı bizi burada buluşturan bir çok nimetin bir araya gelmesi ile ortaya çıkan aşurede olduğu gibi farklı nimetlerin aynı ortak tada katkı sağlaması gibi millet olarak farklılıklarımızla birlikte var oluyoruz var olmaya da devam edeceğiz. Toplumumuz her zamanki gibi hayatın getirisi olan birlikte yaşamanın gereği olarak hüznü de sevinci de paylaşmaya devam etmektedir. Üzüntülerimizi paylaşarak azaltmak sevinçlerimizi de paylaşarak çoğaltmak bizlerin elindedir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin ve Kerbelâ şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, Peygamber sevgisiyle birbirine kenetlenen milletimize sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum” dedi

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments