Cumartesi, Mayıs 3, 2025
Google search engine
Ana SayfaKıbrısKKTC Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla bugün açılacak

KKTC Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla bugün açılacak

Yaklaşık 3 yıllıkyapım aşamasının ardından inşası tamamlanan Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi Yerleşkesi, bugün açılacak.
Açılışa, bugün öğle saatlerinde KKTC’ye gelmesi beklenen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

639 bin 475 bin metrekarelik bir alanda 2022’de inşasına başlanan yerleşkede toplantı salonları, konferans salonu, geniş bir kütüphane ve yemek salonu bulunuyor.
Kompleksin için de yer alan Millet Bahçesi’nde oturma alanları, futbol sahası, cami, tenis kortu ve kaykay pisti bulunuyor.

KKTC Cumhurbaşkanlığı’nın yeni yerine taşınmasıyla mevcut tarihi binanın, müze haline getirilecek.

Türkiye tarafından KKTC’de yapılan yerleşke ile tüm devlet kurumlarının çalışma alanları genişlerken Lefkoşa’da farklı noktalarda faaliyet gösteren kurumların da bir araya toplanması hedefleniyor.

639 bin 475 metrekare alana inşa edilen yerleşkede, 600 kişilik 2 konferans salonu, 52 çalışma ofisi, toplantı salonları, yemekhane eve kafeterya, Meclis binasında ise 157 kişilik Genel Kurul Salonu, Bakanlar Kurulu Toplantı Salonu, 135 kişilik konferans salonu, 252 kişilik yemek salonu, şeref ve toplantı salonları ile 52 milletvekili odasının bulunuyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Ercan Havalimanı’nda devam eden TEKNOFEST KKTC’yi de ziyaret edecek.
TEKNOFEST ödül törenine katılacak ve festivali ziyaret edecek olan Erdoğan, daha sonra Ada’dan ayrılacak.

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments