Cuma, Eylül 20, 2024
Google search engine
Ana SayfaTeknolojiKKTC bu gece Turkcell ile 4.5G'ye geçiyor....

KKTC bu gece Turkcell ile 4.5G’ye geçiyor….

Kuzey Kıbrıs Turkcell 4.5G hizmetini ülkede ilk verecek şirket olarak, bu gece yarısı (7 Eylül 2023) tarihinde hizmet vermeye başlayacak.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, 2022 Kasım ayında imzalanan 4.5G ihalesinin öngördüğü 10 aylık süre sonunda halka ve müşterilerine “dört dörtlük” hizmet vermek için yatırımlarını hızla sürdürdürüyor

Bu bağlamda Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir ise, KKTC’de 4.5G’ye çok önceden geçmesi gerektiğini, şirket olarak pilot bölgelerde denemeler yaptıklarını, şimdi de ihaleyi kazanarak ülkede ilk kez bu hizmeti sunacak şirket olduklarınıbelirterek, devlete 9,6 milyon dolar ödeme, ilk etapta da 12 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyledi.

İhaleyi ilk alan opertatör olmak için şartlarını zorladıklarını ve bunun için, rakiplerine kıyasla maddi bir bedel de ödediklerini anlatan Küçüközdemir, planlanandan önce 4.5G’ye geçmenin ek külfetleri de olacağını ve bunu tüketiciye yansıtmak istemediklerini belirtti.

“4.5G bu gece yarısı saatler 00.00’ı gösterdiğinde (7 Eylül’de) ilk kez Turkcell ile hizmete girecek” 

4.5G altyapı çalışmaları tamamlanarak daha önce belirtilen tarih olan 07 Eylül bu gece saatler 00.00’ı gösterdiğinde ilk kez Turkcell tarafından hizmete giriyor”

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments