Kıbrıs Türk Kızılay tarafından hayata geçirilen “Kış Sabahları Isınıyor” projesi, iki ay boyunca binlerce vatandaşa ulaştı. Lefkoşa’da sabahın erken saatlerinde kurulan mobil ikram noktasıyla yaklaşık 13 bin kişiye sıcak çorba, ekmek, çay ve poğaça dağıtıldı.
Proje, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte yerini “Kızılay İftar Sofrası” organizasyonuna bırakacak.
Girne Kapı Kuğulu Park’ta sabah dayanışması
Başkent Lefkoşa’nın simge noktalarından Girne Kapı Kuğulu Park’ta konuşlandırılan Kızılay Mobil İkram Aracı, hafta içi her sabah 06.30-08.30 saatleri arasında vatandaşların ilk durağı oldu.
Okula giden öğrenciler, işe yetişmeye çalışan emekçiler, esnaf ve emekliler başta olmak üzere toplumun her kesiminden vatandaşlar projeden faydalandı. Soğuk kış sabahlarında sunulan sıcak ikramlar, yalnızca bir yardım faaliyeti değil; dayanışma ve paylaşımın somut bir örneği olarak değerlendirildi.
Gönüllülerden özverili çalışma
Proje, Kıbrıs Türk Kızılay gönüllüleri ile Kıbrıs Genç Kızılay üyelerinin katkılarıyla yürütüldü. Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan hazırlıklar, iki ay boyunca aralıksız sürdürüldü.
Yetkililer, çalışmanın sadece fiziki ihtiyaçlara değil, toplumsal birlik ve beraberliğe de katkı sunduğunu vurguladı.
Ramazan’da “Kızılay İftar Sofrası” Lefkoşa Terminal’de
“Kış Sabahları Isınıyor” projesi 18 Şubat’ta sona ererken, 19 Şubat’ta başlayacak Ramazan ayı ile birlikte dayanışma Lefkoşa Terminal Merkezine taşınacak.
“Kızılay İftar Sofrası” bu yıl Lefkoşa Terminal’de kurulacak ve ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere tüm vatandaşlar aynı sofrada buluşturulacak. Kıbrıs Türk Kızılay, Ramazan boyunca paylaşma ve yardımlaşma geleneğini sürdürmeyi hedefliyor.
#GeçmişinİzindeİnsanlığınHizmetinde


