Perşembe, Ağustos 28, 2025
Google search engine
Ana SayfaDünyaİsrail askerleri, Batı Şeria'daki bazı okullara baskın düzenleyerek öğretmenleri darbetti

İsrail askerleri, Batı Şeria’daki bazı okullara baskın düzenleyerek öğretmenleri darbetti


Bakanlıktan yapılan açıklamada, “İsrail işgal güçleri, El-Halil’de 6 okula baskın düzenledi. Alıkoyduğu çok sayıda öğretmene saldırdı.” ifadelerine yer verildi.


Açıklamada bu uygulamaların uluslararası ve insani hukuk kurallarının açık ihlali ve özellikle de eğitim hakkını koruyan sözleşmelere aykırı olduğu, İsrail’in eğitim kurumlarını hedef alma ve öğrenci ile öğretmenleri korkutma politikasının devamı niteliği taşıdığı belirtildi.


Bakanlık, tüm uluslararası ve yerel, insan hakları ve insani kuruluşlara bu ihlalleri acilen durdurma, okullar, öğrenciler ve öğretmenlere koruma sağlama ve işgal güçlerini Filistin eğitimine karşı işlediği suçlardan dolayı hesap vermeye zorlama çağrısında bulundu.


İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.


Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim 2023’ten bu yana en az 1016 Filistinli öldürüldü, 7 bin kişi yaralandı, 18 bin 500’ü aşkın kişi de gözaltına alındı.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments