Salı, Eylül 24, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrıs“İrademiz Federasyon”: Aralarında siyasi partilerin de yer aldığı 33 örgüt federasyon tezine...

“İrademiz Federasyon”: Aralarında siyasi partilerin de yer aldığı 33 örgüt federasyon tezine destek belirtti

Aralarında siyasi parti, sivil toplum örgütü ve sendikaların yer aldığı 33 örgütü ‘İrademiz Federasyon’ sloganı ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantının açılışında konuşan KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, Kıbrıs sorunundan en fazla zarar göreninKıbrıs Türk toplumu olduğunu söyledi.

New York’ta gerçekleştirilen BM Genel Kurulu’nun Kıbrıs Türk toplumu tarafından yakından takip edildiğini, toplumun orada temsil edilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın dört yıldır herhangi bir görüşme masasında toplum çıkarlarını savunmadığını iddia eden Maviş, örgütler olarak bu konudan duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Maviş’in konuşmasının ardından ortak basın açıklaması Barış Derneği Başkanı Ahmet Derya tarafından okundu.

Çözümsüzlükten en çok mağdur olanın Kıbrıslı Türkler olduğu vurgulanan açıklamada çözümününKıbrıslı Türkler içinolmazsa olmaz olduğu kaydedildi.

Açıklamada “Kıbrıs sorununa bulunacak çözüm ne Kıbrıslı Türklerin yok sayıldığı,tek toplumlu bir yapılanma ne de bölünmüşlüğükalıcılaştıracak ikiayrıdevletolacaktır.Kıbrıs sorununa bulunacak çözüm BM kararlarında ve bugüne kadar varılan mutabakatlarda belirtildiği gibi Federal Çözümolacaktır. Federal Çözüm biz Kıbrıslı Türkler için romantik bir hayal değil tam tersine en gerçekçi en rasyonel çözümdür” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada 33 örgütün iki ayrı devlet politikasını desteklemediği vurgulanarak BM Genel Sekreterinin Federal çözüm yönündeki çabalarını destek belirtildi.

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments