Çarşamba, Temmuz 16, 2025
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaDünyaHamas, BMGK'den İsrail'in saldırılarının ve ablukasının durdurulmasını talep etti

Hamas, BMGK’den İsrail’in saldırılarının ve ablukasının durdurulmasını talep etti


Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’nde 3 aydır sürdürdüğü ağır abluka ve tüm halkı etkileyen kıtlık vurgulandı.


“Gazze’de çocukları kasıp kavuran bir kıtlık yaşanıyor ve gelen yardımlar, insani ihtiyaç okyanusunda yalnızca bir damla.” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, Hamas, BMGK’ye, “İsrail saldırılarını durdurma ve ablukayı kırma” çağrısı yaptı.


Hamas’ın açıklamasında Gazze’ye yardım sağlamak, Filistinlilere destek olmak ve aç bırakma politikasını sona erdirmek için acil Arap ve İslam dünyasına duruma müdahale etmesi talebinde bulunuldu.


Gazze’de açlığın bir silah olarak kullanıldığına ve vahşi katliamların sürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, “Gazze Şeridi’ndeki insani durumun, açlığın derinleşmesi ve yayılmasıyla birlikte kritik aşamalara girdiği” belirtildi.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments