Cuma, Ekim 25, 2024
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (23 Ağustos 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (23 Ağustos 2023)

Alithiya gazetesi, bugün manşetten aktardığı haberinde “Mülteciler yeniden alevlendi” başlığını kullanarak en az 26 kişinin şiddetli yangında kömür haline geldiğine değiniyor. Haberin detaylarında Yunanistan’da Ervos bölgesinde Dadias ormanında çıkan yangında aralarında mültecilerin de olduğu en az 26 kişinin trajik bir şekilde yanarak öldüğü aktarılıyor.

  • Gazete ön sayfadan fotoğraf destekli paylaştığı başka bir haberinde “Hiçbir şey Türk tarafını yıldıramaz” başlığını kullanarak T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın BM Güvenlik Konseyi’nin Pile’ye ilişkin açıklamasının talihsizlik olarak nitelendirdiğine, kınamanın gerçek dışı olduğunu vurguladığına ve çarpıtmalardan söz ederek K.K.T.C.’nin tanınmasını talep ettiğine değiniyor.

Fileleftheros gazetesi, “Akıl almaz trajedi” başlığını kullandığı manşet haberinde Yunanistan’da çıkan yangında yerleşim bölgelerinin boşaltıldığına, evlerin ve çalışma yerlerinin yandığına ve Attika yolunun kapatıldığına değiniyor. Haberin detaylarında Yunanistan’da çıkan yangında akıl almaz bir trajedi yaşandığı, kensin olmayan bilgilere göre 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı ve bu yanan kişiler arasında göçmenlerin de olduğu aktarılıyor.

 

Politis gazetesi, manşetten paylaştığı haberinde “Banka kârlarına olağanüstü vergi getirme planları” başlığını kullanarak bunların Rum Maliye Bakanlığı’nın düşünceleri olduğuna ve Makis Keravnos’un bundan memnun olmadığına değiniyor. Haberin detaylarında Rum Maliye Bakanlığı’nın, bankaların, Rum hükümetinin Avrupa Merkez Bankası’nın faiz artırımlarının bir kısmını karşılama çağrısına tatmin edici yanıt vermediğini tespit etmesi nedeniyle banka kârlarına tek seferlik vergi uygulamasını değerlendirdiği aktarılıyor.

 Haravgi gazetesi, “Yunanistan’ın yarısı alevler içinde, Ervo’da 26 göçmen yandı” başlığı ile aktardığı manşet haberinde yangının birçok cephede kontrol edilemediğine ve hızla yayıldığına değiniyor. Haberin detaylarında içlerinde iki tane de çocuğun olduğu onlarca göçmenin yandığı Yunanistan’ın Ervos bölgesinde çıkan yangında büyük trajedi yaşandığı, alevlerle mücadele edilen Dedeağaç bölgesinde, kentteki hastahanenin boşaltıldığı, yaşlıların mahsur kaldığı, Batı Attika bölgesinin yandığı ve Aspropirgos sakinlerinin kabus dolu anlar yaşadığı aktarılıyor.

Rum Basın Özetleri HaberPlus Kıbrıs tarafından hazırlanmıştır…

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments