Cuma, Ekim 25, 2024
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (11 Eylül 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (11 Eylül 2023)

Alithiya gazetesi, bugün manşetten aktardığı haberinde “Hristodulidis, DİSİ’de koltuk değneği/dayanak arıyor” başlığını kullanarak Rum Başkanlık Sarayı’nın iletişim araçları ile işbirliği imajı yaratmaya çalıştığına değiniyor. Haberin detaylarında DİSİ Başkanı Annita Dimitriu’nun bu daveti reddettiği, partisinin ciddi ve sorumlu bir muhalefet partisi olarak kalacağını söylediği ve Rum Lider Nikos Hristodulidis’in hükümet ortaklığı davetinden sonra DİSİ içerisinde yoğun bir tepki ve öfke oluştuğu aktarılıyor.

Fileleftheros gazetesi, “Nikolas’tan yeşil ışık” başlığını kullandığı manşet haberinde Rum Lider Nikos Hristodulidis’in DİSİ ile işbirliği açılımına olumlu yaklaştığına değiniyor. Haberin detaylarında DİKO Başkanı Nikolaos Papadopulos’un, AKEL’in hükümet ortağı partilere attığı darbeyi göğüsleyerek Rum Lider Nikos Hristodulidis’in DİSİ ile işbirliği açılımına yeşil ışık yaktığı ve DİSİ’de, Hristodulidis’in  bu açılımının parti içi mırıldanmalara neden olduğu aktarılıyor.

  • Gazete ön sayfadan aktardığı başka bir haberinde “Farklı gündemler ile New York’a gittiler” başlığını kullanarak Rum Lider Nikos Hristodulidis’in görüşmelerin başlamasını ve bir BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı atanmasını istediğine ve CB Ersin Tatar’ın da sözde ikisini de reddettiğine değiniyor.

Haravgi gazetesi, “Hristodulidis’ten DİSİ’ye ‘dostluk’ saldırısı” başlığı ile aktardığı manşet haberinde AKEL’in yaptığı açıklamada, herşeyin, eski Rum Lider Nikos Anastasiadis, Rum Lider Nikos Hristodulidis ve DİSİ’nin seçim öncesinde planladığı gibi gittiğini söylediğine değiniyor. Haberin detaylarında Rum Lider Nikos Hristodulidis’in hükümetteki kişilerin, kendisinin olduğu gibi DİSİ’den gelme olduğunu söylediği, AKEL’in yaptığı açıklamada yolsuzluk ve çürüme yönetiminin devamı için bunun seçim öncesi hazırlanmış bir plan olduğunu söylediği ve DİSİ Başkanı Annita Dimitriu’nun yaptığı açıklamada ise DİSİ’nin ciddi ve sorumlu bir muhalefet partisi olarak kalacağını söylediği aktarılıyor.

Politis gazetesi, manşetten paylaştığı haberinde “ ‘Türkiye’de üretilmiştir’/ ‘Made in Turkey’ markalı ürünler Güney Kıbrıs piyasasında fazlasıyla yer alıyor” başlığını kullanarak son iki buçuk yılda üçüncü ülkeler aracılığı ile Türkiye’den Güney Kıbrıs’a 333 milyon euro değerinde ürün girdiğine değiniyor. Haberin detaylarında Rum İstatistik Kurumu verilerine göre, Güney Kıbrıs’a ‘Made in Turkey’ damgalı ürünlerin girişinin yıl be yıl arttığı, bu ürünlerin üçüncü ülkeler aracılığı ile Türkiye’den Güney Kıbrıs limanlarına geldiği ve ürünlerin arasında özellikle makine yağları, arabalar, gemiler, elektrikli ürünler, giyim ve ayakkabı, ilaçlar, plastikler vb. şeylerin olduğu aktarılıyor.

Rum Basın Özetleri HaberPlus Kıbrıs tarafından hazırlanmıştır…

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments