Perşembe, Mayıs 29, 2025
Google search engine
Ana SayfaKıbrısGönyeli-Alayköy’e 2 Meteoroloji İstasyonu Kazandırılıyor

Gönyeli-Alayköy’e 2 Meteoroloji İstasyonu Kazandırılıyor

Gönyeli-Alayköy Belediyesi, çevre ve iklim verilerinin bilimsel temelde toplanması amacıyla önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Avrupa Birliği desteğiyle, KKTC Başbakanlık AB Koordinasyon Merkezi iş birliğinde yürütülen proje kapsamında, bölgeye iki adet yeni meteoroloji istasyonu kurulacak.

Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gönyeli-Alayköy Belediyesi olarak iklim verilerinin sağlıklı bir şekilde toplanmasını hedefleyen yeni bir projeyi daha başlatıyoruz. Meteoroloji Dairesi ve Meteoroloji Mühendisleri Odası’nın teknik önerileri doğrultusunda hareket ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

İhale süreci tamamlanan proje kapsamında, istasyonların montajına yönelik yer tespiti ve teknik hazırlık çalışmaları bugün itibarıyla başladı.

Yeni kurulacak meteoroloji istasyonları sayesinde bölgedeki hava koşulları daha düzenli ve bilimsel yöntemlerle takip edilecek. Böylece belediye, çevre politikalarını veri temelli kararlarla şekillendirme imkânı bulacak.

Başkan Amcaoğlu, “Gönyeli-Alayköy’de iklim dostu bir gelecek için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz,” diyerek sürdürülebilirlik odaklı projelerin süreceğini vurguladı.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments