Cumartesi, Temmuz 26, 2025
Google search engine
Ana SayfaDünyaGazze’de Çocuklar Açlıktan Ölüyor, Dünya İzliyor: İnsanlık Suçuna Sessiz Ortaklık!

Gazze’de Çocuklar Açlıktan Ölüyor, Dünya İzliyor: İnsanlık Suçuna Sessiz Ortaklık!

Gazze Şeridi’nde çocuklar açlıktan ölüyor, dünya ise sessizliğini koruyor. Katil İsrail’in ablukası altında yaşam mücadelesi veren milyonlarca Filistinli, her geçen gün insanlık tarihine kara bir leke daha eklenen bir soykırıma tanıklık ediyor.

Katil İsrail’in sistematik şekilde uyguladığı abluka, sağlık sistemini çökertti, temel gıdaya ve suya ulaşımı neredeyse imkânsız hale getirdi. Özellikle çocuklar ve yaşlılar, açlık ve susuzluk nedeniyle yaşamını yitiriyor. Son verilere göre en az 81’i çocuk olmak üzere 113 kişi açlıktan hayatını kaybetti.

“İnsanlık Suçu İşleniyor, Dünya Umursamıyor”

Filistinli yetkililer ve yerel kaynaklar, “İnsanlık suçu işleniyor, ama dünyanın umurunda değil” ifadeleriyle tepkisini dile getiriyor. Hiçbir devlet, İsrail’in bu vahşetine fiili olarak karşı duramıyor.
İsrail, sadece sivilleri değil, aynı zamanda insan haklarını, uluslararası hukuku ve insanlığın ortak vicdanını da bombalıyor.

Sözde insan haklarının hiçe sayıldığı, ama LGBT denilince havalara sıçrayan bir millet haline geldik. Yazıklar olsun insanlığa, yazıklar olsun bize…

Hamas: Aç Bırakmak Savaş Suçudur

Hamas tarafından yapılan açıklamada, “Gazze Şeridi’nde Filistin halkına karşı son 5 ayda yoğunlaştırılan sistematik aç bırakma politikası, sessiz kalan uluslararası toplumun alnındaki kara lekedir.” denildi.
Açıklamada, Avrupa Birliği başta olmak üzere tüm Batılı ülkelere, İsrail’e siyasi baskı uygulamaları, silah tedarikini durdurmaları ve tüm işbirliklerini gözden geçirmeleri yönünde çağrı yapıldı.

Savaşın Soğuk Yüzü: Açlık ve Sürgün

İsrail saldırıları, Gazze’nin altyapısını neredeyse yok etti. Şehrin %88’i yerle bir oldu, 2 milyona yakın insan yerinden edildi.
Derme çatma çadırlarda yaşayan insanlar, suya, elektriğe ve ilaçlara erişemiyor. Tuvalet ve hijyen koşulları yetersiz; salgın hastalıklar yayılıyor.
İsrail ordusu, çoğu kez bu çadır alanlarını da hedef alarak sivil kayıpları daha da artırıyor.

Şok Eden Veriler:

  • 7 Ekim 2023’ten bu yana 59.587 Filistinli yaşamını yitirdi.

  • 143.498 kişi yaralandı.

  • 2 milyona yakın insan en az bir kez yerinden edildi.

  • 113 kişi açlık nedeniyle öldü, bunların 81’i çocuk.

Tepki Yok, Sessizlik Var: Vicdanlar da Abluka Altında

İsrail’in açlığı bir savaş silahı olarak kullandığı, insanlık suçu işlediği artık inkâr edilemez bir gerçek. Ancak uluslararası kamuoyu suskun, sözde insan hakları savunucuları ise üç maymunu oynuyor.
Böylesine büyük bir dram karşısında harekete geçmeyen dünya düzeni, adalet ve insanlık adına iflas etti.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments