Perşembe, Ekim 3, 2024
Google search engine
Ana SayfaDünyaFilistin Devlet Başkanı Abbas: İsrail Gazze'deki altyapının yüzde 90'dan fazlasını yok etti

Filistin Devlet Başkanı Abbas: İsrail Gazze’deki altyapının yüzde 90’dan fazlasını yok etti


Abbas, Katar’ın başkenti Doha’da “Spor diplomasisi” başlığıyla düzenlenen Asya İşbirliği Diyaloğu (AİD) Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Filistin’deki durumla ilgili konuştu.


Filistin Devlet Başkanı, “Filistin devleti, işgalden ve yerleşimden kurtulmayı, Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Kudüs’teki İsrail saldırılarını durdurmayı ve böylece başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti topraklarında işgali tamamen sona erdirmeye ulaşmayı hedefliyor” dedi.


İsrail’in tüm zorluklarına rağmen Filistinli sporcuların yoluna devam ettiğine dikkati çeken Abbas, azimli bir şekilde Filistinli sporcuların gurur verici başarılara imza attığını söyledi.


Abbas, Filistin’in uluslararası spor faaliyetlerine katılarak spor diplomasisi yürüttüğünü belirterek, Filistinli sporcuların da Filistin davasını sırtlandığını ifade etti.


AİD zirvesinin Orta Doğu’nun İsrail saldırıları nedeniyle büyük bir tehlike yaşadığı dönemde yapıldığına dikkati çeken Abbas, İsrail’in genç, yaşlı, kadın, çocuk veya sporcu ayırt etmeden sürdürdüğü vahşi saldırılarına Filistin ve Lübnan halkının maruz kaldığını hatırlattı.


Abbas, “İsrail saldırıları spor tesisleri de dahil Gazze Şeridi’ndeki altyapının yüzde 90’dan fazlasını yok etti” dedi.


Filistin Devlet Başkanı, uluslararası topluma hitaben, İsrail’in Lübnan ve Filistin’e yönelik sistematik saldırılarının durdurulması için “acil müdahale” çağrısında bulundu.

Kaynak : TRT HABER

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments