Pazar, Ekim 20, 2024
Google search engine
Ana SayfaDünyaFetih Hareketi'nden Gazze çağrısı - Son Dakika Haberleri

Fetih Hareketi’nden Gazze çağrısı – Son Dakika Haberleri


Fetih Hareketi Sözcüsü Abdulfettah Devle, yaptığı yazılı açıklamada, “Şimdi gerekli olan, devam eden bu katliamı durdurmak için tüm Arap ve İslam ülkeleri ile uluslararası toplumun her düzeyde acil ve kapsamlı eyleme geçmesidir.” ifadesini kullandı.


İsrail’in, Gazze’deki Filistinlileri öldürme, aç bırakma veya yerinden etme yoluyla ortadan kaldırma planlarına işaret eden Devle, suçlulara yönelik acil cezai tedbirler alma çağrısında bulundu.


İsrail’in korkunç katliamlar yaptığını kaydeden Devle, “İsrail, Gazze’yi Filistin halkının kan gölüne çevirdi.” değerlendirmesinde bulundu.


Devle, uluslararası sessizliğin ve İsrail’in Gazze’deki katliamlarını durdurması için herhangi baskı yapılmamasının “utanç verici” olduğunu belirtti.


Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Meşru Beyt Lahiya bölgesine düzenlediği saldırıda en az 73 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı belirtilmişti.


İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de 7 Ekim 2023’ten bu yana, İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 160’ı çocuk 758 Filistinli hayatını kaybetti.

Kaynak : TRT HABER

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments