Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çocukların ve gençlerin yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla her yıl düzenlenen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları 4 Temmuz’da başlıyor.
Daha önceki yıllarda 29 Haziran’da açılışı yapılan GSB Spor Okulları, Kurban Bayram tatili nedeniyle 4 Temmuz’da öğrencilere kapılarını açacak.
05-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin ücretsiz yararlanabileceği GSB Spor Okulları için kayıtlar yapılmaya başlandı.
Tüm branşlarda yapılacak eğitimlerden yararlanmak isteyen çocuklar ve gençler, Türkiye’nin 81 ilindeki Gençlik ve Spor İl veya İlçe Müdürlüklerine giderek form doldurarak başvuru yapabilecek.
GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okullarında eğitimler, bakanlık bünyesinde faal durumda olan tesislerde gerçekleştirilecek.
Bakan Bak: Çocukların spor yapma alışkanlığı kazanmasını önemsiyoruz
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2022 yılında GSB Spor Okulları’ndan 4 milyon 192 bin 798, GSB Engelsiz Spor Okullarından ise 12 bin 279 çocuk ve gencin faydalandığını belirtti.
“5-18 yaş grubundaki tüm çocuk ve gençlerimizi GSB Yaz Okullarımıza davet ediyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, onların serbest zamanlarını uzman antrenörler nezaretinde en iyi şekilde değerlendirmelerine imkan sağlamak amacıyla GSB Spor Okullarını açıyoruz. Spor aracılığıyla sosyalleşmelerini ve spor yapma alışkanlığı kazanmalarını çok önemsiyoruz.”
“Her çocuk bir spor bransı ile tanışmalı”
Bakan Bak, çocukların gelişiminde sporun büyük rol oynadığına dikkat çekti.
“Küçük yaştan spor alışkanlığı edinmeyen çocuklar, çağın getirdiği obezite, erken yaşta bozulan fizik yapısıyla karşı karşıya kalabiliyor. Çocukların hayatına sporu katmanın çok önemli olduğuna inanıyorum. Her çocuk sporcu olacak diye bir kural yok ancak her çocuk bir spor branşı ile tanışmalı. Spor alanları, aktivite ortamları aynı zamanda sosyalleşmenin sağlandığı yerlerdir. Çocuklarımız GSB Spor Okullarında yeni arkadaşlıklar kuracak, yeni sosyal bir çevreye sahip olacaktır. Spor ile ilgilenen çocukların öğrenim hayatında daha başarılı olduğu da yadsınamaz bir gerçek. Bu yüzden sporun yaşam tarzı haline getirilmesi önem arz ediyor.”
Kaynak : TRT SPOR