Cuma, Eylül 20, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısSorun ASGARİ ÜCRET Mi? Yoksa DENETİMSİZLİK mi?

Sorun ASGARİ ÜCRET Mi? Yoksa DENETİMSİZLİK mi?

Dünyada 4 mevsimin en güzel şekilde yaşanıp yılın hemen hemen 6 ayı denize girilip her mevsim meyve yiyerek yaşadığımız Kuzey Kıbrıs’ta neden yaşam bu kadar zor! Neden bu ülkede hükümet olarak ülkeyi yönetemiyoruz! Neden birlik beraberlik için çalışıp ülkenin geleceği için projeler üretip hayata geçirmiyoruz!

Neden…

​Yılın 2. Yarısı geldi ve yine ASGARİ ÜCRET tartışmaları başladı. Bu tartışmalar sürerken piyasayı yine bir panik aldı ve yine ürünlere zam üstüne zam gelmeye başadı. Kaldı ki bu zamların en önemlisi temel gıda, enerji ve yakıta gelen zamlar oldu.

​Sizce gerekten sorun ASGARİ ÜCRET artışı mı? Yoksa FIRSATÇILIK mı? Yoksa DENETİMSİZLİK mi? Yoksa?

​Aslında resme birazdan farklı çerçeveden bakalım. Öncelikle ülkemizde geçmişi olan KOOP SÜT’de neler oluyor? Neden Süt ve Süt ürünleri zamlandı? Çevresel duyumlara göre KOOP SÜT personel sayısında ciddi artış mevcutmuş. Devlet hiç bunu sorgusunu yapıp ilgili kurumu denetledi mi? Bununla ilgili rapor hazırlayıp devletin ilgili yerlerine sundu mu? (Bira Sütten ucuz!)

​Hayvancı tedirgin, devletin Süt ile ilgili politikasından memnun değil ve greve gitme kararı almış. Peki Neden? Bu sorunla ilgilenip gerçek anlamda çözüme kavuşurmak için çalışan var mı? Et fiyatlarında artış artık herkesi etkilemeye başladı. Meyhanesi, restorantı ve evdeki mutfakları dahi her kesimi etkiledi. Gün geçmiyor ki kaçak etten yakalanma haberi duymayalım. Neden Güney Rum Kesiminde hayvan daha ucuz ve Kuzey Kıbrıs’da Hayvan daha pahalı? Neden?

​Ev temizlik ürünleri sürekli zamlanıyor! Çocuk ürünleri sürekli zamlanıyor! Giyim sürekli zamlanıyor! İlaçlar zamlanıyor! Eğitim zamlanıyor! Döviz sürekli yükseliyor! İnsanların sürekli alım güçleri düşmeye devam ediyor.  İnsanlar mutsuz, tedirgin ve en önemlisi gençler ve aileler çocukları için gelecek endişesindedirler.

​Peki sizce halen daha gerçek sorun ASGARİ ÜCRET mi? Bence ülkeyi yönetenler iyi yönetemiyorlar. Meclistekiler TEK YÜREK olup sorunları tek tek ele alıp her ele aldıkları soruna hep beraber kalıcı çözüme kavuşturmak için çalışmıyorlar.

​Sizce bu ülkenin ekonomisini BİTCOİN, Emlak Satışı yada EURO yüksek olduğu için Güney Rum Kesiminden alışveriş için gelenler mi kurtaracak! Hiç sanmıyorum.

Uzun süredir TEK PARA BİRİMİNE geçecek bir çözüm bulunamadı!

Uzun süredir Tarımda üretimi artıracak kalıcı çözümler bulunup istikrarlı kaliteli üretim sağlanamadı!

Uzun süredir Hayvancıya kalıcı çözümler bulunup istikrarlı üretim sağlanamadı!

Uzun süredir Temel Gıda ürünleri ucuzlatılamadı!

Uzun süredir Kalıcı çözümler bulunup yerli üretim desteklenip artırılamadı!

Uzun süredir Alternatif enerji projeleri hayata geçirilemedi!

Uzun süredir Toplu taşımacılığa kalıcı çözüm bulunup yaygınlaştırılamadı!

Uzun süredir Limanlardaki sorunlar çözülemedi!

Uzun süredir Teknolojideki sorunlar çözülüp teknolojinin önü açılamadı!

Uzun süredir İletişimdeki sorunlar çözülüp kalıcı çözümler yapılamadı!

​Daha da sayacağım o kadar çok şey var ki. Çözüm uzak değil, çözüm karmaşık değil ! TEK YÜREK olup, takım halinde TEK AMACIN ülkenin kalkınması olup sorunların çözümü için çok çalışmak. Raporları doğru okuyup analiz edip, doğru projelerle doğru adımları atıp istikrarlı şekilde hayata geçirmeyi sağlamak. Tek tek, adım adım, hep beraber tüm sorunları çözüme kavuşturabiliriz. Bunun için;

​Tecrübeli insanlarımız, ​Donanımlı ve enerji dolu gençlerimiz ve en önemlisi Z kuşağı var.

Hadi  hep beraber TEK YÜREK, TEK AMAÇ için birleşip hareket edelim. Tüm enerjimizi Ülkenin Kalkınmasına adayalım.

”Bir şahsın yaşadıkça memnun ve mutlu olması için lazım gelen şey.Kendisi için değil kendinden sonra gelecekler için çalışmasıdır .”

​​​​​​​Mustafa Kemal ATATÜRK

Bir sonraki yazı dizisinde buluşmak üzere. Umutlar ve huzur sizinle olsun.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments