Girne açıklarında batan Filo Jet zanlılarına 7 gün daha ek tutukluluk verildi.
Girne Kaza Mahkemesi’ne bugün sekizinci kez çıkarılan 9 zanlı aleyhinde “tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme” suçlaması bulunuyor.
-Kara kutusundaki 12 günlük ses kaydı dinlendi
Mahkemede süreçle ilgili ayrıntılı bilgi veren Polis Müfettiş Muavini Mehmet Mannaş, geminin kara kutusu olarak bilinen ve bünyesinde 68 günlük veri barındıran “VDR” (Seyir Veri Kayıt Cihazı) cihazındaki 12 günlük ses kaydının dinlendiğini açıkladı.
VDR cihazının kaydının 28 Ağustos’ta nasıl durduğuna ilişkin araştırmaların sürdüğünü belirten Mannaş, gemide yatılı olarak görev yapan mürettebatın ifadelerine de değindi. Mannaş, mürettebatın, söz konusu tarihte gemiye dışarıdan yabancı bir kişinin girmediği yönünde ifade verdiğini aktardı.
-Jeneratör, dümen ve egzoz arızası tespiti
Kayıtlardaki konuşmalara işaret eden Mannaş, jeneratör, dümen ve egzoz yalıtım arızalarının yanı sıra egzozun bulunduğu bölümde su olduğunun konuşulduğunu söyledi.
(AF/RÇ) Ek verilecek
Haber: Afet İlban


