Yakın Doğu Üniversitesi’nin merhum rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan anısına düzenlenen “Unutulmayanlar Sergisi”, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz tarafından GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı.
23 yıl boyunca Yakın Doğu Üniversitesi rektörlüğü görevini yürüten ve 2023 yılında hayatını kaybeden Prof. Dr. Ümit Hassan anısına hazırlanan sergi, GÜNSEL Sanat Müzesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu. Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi akademisyen sanatçıları ile Kıbrıs Modern Sanat Müzesi sanatçılarının özel olarak hazırladığı 50 eser sergide yer aldı. “Unutulmayanlar Sergisi”, aynı zamanda Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin 479’uncu sergisi olma özelliğini taşıyor.
Sergide ayrıca Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji, Yakın Doğu Koleji, Dr. Suat Günsel Girne İlkokulu ve Yakın Doğu İlkokulu öğrencilerinin eserleri de sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi, 16 Ocak tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.
Açılışta Anlamlı Mesajlar
Yoğun katılımla gerçekleşen açılışta; İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erdal Aygenç ile yapay zekâ tabanlı akademisyen Prof. Dux konuşma yaptı.
Prof. Dux konuşmasında, sanatın toplumsal hafızayı korumadaki rolüne dikkat çekerek, “Geleceği inşa ederken teknolojiyle ilerleriz; ancak insanı insan yapan derinliği sanatla koruruz. ‘Unutulmayanlar’ı yalnızca hatırlamakla kalmayalım; onların ilhamını yeni üretimlere ve genç sanatçılara dönüştürelim” ifadelerini kullandı.
Oğuz: “Yakın Doğu Üniversitesi güçlü bir vefa mesajı verdi”
İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, serginin Prof. Dr. Ümit Hassan adına düzenlenmesinin güçlü bir vefa duygusunu yansıttığını belirterek, Yakın Doğu Üniversitesi’nin bu yönüyle örnek bir duruş sergilediğini söyledi. Prof. Dr. Ümit Hassan’ın binlerce öğrenciye dokunduğunu ve kalıcı izler bıraktığını vurgulayan Oğuz, “Yakın Doğu Üniversitesi var olduğu sürece Prof. Dr. Ümit Hassan’ın adı yaşamaya devam edecektir” dedi.
Şanlıdağ: “Değerli olmak ile önemli olmak arasındaki farkı öğretti”
Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ise Prof. Dr. Ümit Hassan’ın üniversite kültürüne kattığı değerlere dikkat çekti. “Bu üniversitenin hafızasında ‘önemli olmak’ ile ‘değerli olmak’ arasındaki farkı en derin biçimde öğreten isimlerden biri Prof. Dr. Ümit Hassan’dır” diyen Şanlıdağ, onun mirasının üniversitenin karar süreçlerinde yol gösterici olmaya devam ettiğini ifade etti.
Aygenç: “Bir söz ustasıydı”
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erdal Aygenç de konuşmasında Prof. Dr. Ümit Hassan’ı yalnızca bir akademisyen değil, kuşaklar yetiştiren bir düşünce ve söz ustası olarak tanımladı. Öğrencilerinin anlatımlarıyla Hassan’ın akademik ve insani yönünün daha iyi anlaşıldığını vurguladı.
Kaynak : Ajans Cyprus


