Avrupa kupalarında son 16 play-off turu heyecanı başlıyor. UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi için kuralar, İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi’nde çekildi. Türk futbolunu Avrupa arenasında temsil eden Galatasaray ve Fenerbahçe’nin rakipleri de belli oldu.
Galatasaray’a Dev Rakip: Juventus
UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki tek Türk temsilcisi Galatasaray, İtalya’nın köklü kulüplerinden Juventus ile eşleşti. Sarı-kırmızılı ekip, son 16 play-off turunda ilk maçını kendi sahasında oynayacak, rövanş karşılaşması ise İtalya’da yapılacak.
Galatasaray, Juventus engelini aşması halinde son 16 turunda İngiltere temsilcileri Tottenham ya da Liverpool’dan biriyle karşı karşıya gelecek.
Şampiyonlar Ligi’nde son 16 play-off turu maçları 17-18 ve 24-25 Şubat tarihlerinde oynanacak. Turnuvanın finali ise 30 Mayıs Cumartesi günü Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yapılacak.
UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Play-Off Eşleşmeleri
-
Galatasaray – Juventus (İtalya)
-
Monaco (Fransa) – Paris Saint-Germain (Fransa)
-
Benfica (Portekiz) – Real Madrid (İspanya)
-
Karabağ (Azerbaycan) – Newcastle United (İngiltere)
-
Bodo/Glimt (Norveç) – Inter (İtalya)
-
Borussia Dortmund (Almanya) – Atalanta (İtalya)
-
Club Brugge (Belçika) – Atletico Madrid (İspanya)
-
Olympiakos (Yunanistan) – Bayer Leverkusen (Almanya)
Fenerbahçe’ye İngiliz Rakip: Nottingham Forest
UEFA Avrupa Ligi’ndeki tek Türk temsilcisi Fenerbahçe ise İngiltere’nin Nottingham Forest takımıyla eşleşti. Sarı-lacivertliler, ilk maçını 19 Şubat’ta İstanbul’da, rövanş karşılaşmasını ise 26 Şubat’ta deplasmanda oynayacak.
Fenerbahçe, Nottingham Forest’ı elemesi halinde son 16 turunda Danimarka’dan Midtjylland ya da İspanya’dan Real Betis ile eşleşecek.
Avrupa Ligi finali, 20 Mayıs Çarşamba günü İstanbul’da, Beşiktaş’ın iç saha maçlarını oynadığı Tüpraş Stadı’nda yapılacak.
UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Eşleşmeleri
-
Fenerbahçe – Nottingham Forest (İngiltere)
-
Ludogorets (Bulgaristan) – Ferencvaros (Macaristan)
-
Dinamo Zagreb (Hırvatistan) – Genk (Belçika)
-
Celtic (İskoçya) – Stuttgart (Almanya)
-
Brann (Norveç) – Bologna (İtalya)
-
Panathinaikos (Yunanistan) – Viktoria Plzen (Çekya)
-
PAOK (Yunanistan) – Celta Vigo (İspanya)
-
Lille (Fransa) – Kızılyıldız (Sırbistan)
Kaynak: TRT Spor
Kaynak : Ajans Cyprus


