Pazar, Ocak 25, 2026
Google search engine
Ana SayfaKıbrısCumhurbaşkanı Erhürman: “Müzakere Olsun Diye Değil, Çözüm Olsun Diye Müzakere İstiyorum”

Cumhurbaşkanı Erhürman: “Müzakere Olsun Diye Değil, Çözüm Olsun Diye Müzakere İstiyorum”

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs sorununa ilişkin yaptığı açıklamada, müzakere sürecine dair tutumunun net olduğunu vurgulayarak, “Müzakere olsun diye müzakere değil, çözüm olsun diye müzakere istiyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erhürman, Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğüne ilişkin siyasi yaşamı boyunca edindiği deneyimin çok açık olduğunu belirterek, çözümün önündeki en büyük engelin Kıbrıs Rum liderliğinin siyasi eşitliği kabul etmemesi olduğunu ifade etti.

“Siyasi Eşitlik Olmadan Çözüm Olmaz”

Bu görüşü yalnızca Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde değil, tüm siyasi hayatı boyunca dile getirdiğini kaydeden Erhürman, masaya sunduğu dört maddelik metodoloji önerisinin ilk maddesinin siyasi eşitlik olmasının temel nedeninin de bu gerçeklik olduğunu söyledi.

Erhürman açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Metodoloji üzerinde anlaşmadan görüşme masasından müzakere masasına geçmem dedim, evet. Bunu seçimden önce de, sonra da söyledim. Çünkü bu kadar hayal kırıklığından sonra kurulacak bir müzakere masasının yeni bir hayal kırıklığı yaratmasını istemiyorum. Müzakere olsun diye değil, çözüm olsun diye müzakere istiyorum. Ve siyasi eşitlik yoksa çözüm de olmayacağını biliyorum.”

“Söylenmeyenler Söylenmiş Gibi Yansıtılıyor”

Cumhurbaşkanı Erhürman, bir televizyon programında dile getirdiği sözlerin bazı çevrelerce bağlamından koparıldığını ve söylenmeyen ifadeler söylenmiş gibi bir algı oluşturulduğunu belirterek, bu nedenle yeniden açıklama yapma gereği duyduğunu kaydetti.

Normal koşullarda aynı ifadeleri tekrar etmediğini belirten Erhürman, açıklama yapılmadığında “kabul etti” şeklinde yorumlar üretildiğini, açıklama yapıldığında ise “gerek yoktu” eleştirileriyle karşılaşıldığını söyledi.

“Seçimde Ne Dediysem Onu Yapıyorum”

Açıklamasında herhangi bir görüş değişikliği olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erhürman, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Seçimde halkıma ne yapacağımı söylediysem onu yapıyorum. Halkımın çok geniş kesimleri çözüm istiyor. Ben de istiyorum. Halkımın çok geniş kesimleri siyasi eşitliğin olmadığı bir ‘anlaşma’ya çözüm demiyor. Ben de demiyorum. Bu konuda ne değişen bir şey var ne de değişecek olan.”

Kaynak : Ajans Cyprus

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments