Cuma, Ocak 16, 2026
Google search engine
Ana SayfaKıbrısHaftalık Gıda Denetimlerinde Alarm: Yerli Sebzelerde Uygunsuz Pestisit Tespit Edildi

Haftalık Gıda Denetimlerinde Alarm: Yerli Sebzelerde Uygunsuz Pestisit Tespit Edildi

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın 9–15 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirdiği haftalık gıda denetimlerinde, yerli domates, kabak ve çarli biberde tavsiye dışı; biber ve patlıcanda ise limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi. İthal ürünlerin tamamı ise temiz çıktı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, söz konusu tarihler arasında ithal ürünlerden alınan 15 numunenin tamamı temiz bulundu. Yerli ürünlerden alınan 31 numunenin 15’i temiz çıkarken, 3 numunede tavsiye dışı, 2 numunede ise limit üstü bitki koruma ürünü belirlendi.

Uygunsuz Ürünler İmha Edildi

Denetimler kapsamında;

  • Gazimağusa’da Hasan Kocabaş’a ait domates,

  • Raşit Açıkgöz’e ait kabak,

  • Cengizköy’de Hasan Alyakut’a ait çarli biber

ürünlerinde tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edilmesi nedeniyle söz konusu ürünler imha edildi.

Haspolat’ta Hasat Durduruldu

Haspolat’ta Erülkü’ye ait biber ve patlıcanda ise limit üstü bitki koruma ürünü tespit edilmesi üzerine, ürünlerin hasadı bir sonraki laboratuvar analizine kadar durduruldu.

Analizler AB Pestisit Limitlerine Göre Yapılıyor

Alınan numuneler üzerinde Devlet Laboratuvarı’nda yapılan analiz sonuçlarının, Avrupa Birliği’nde kullanılan Pestisit Limitleri Çizelgesi esas alınarak değerlendirildiği bildirildi.

Yetkililer, halk sağlığının korunması amacıyla denetimlerin aralıksız süreceğini vurguladı.

Kaynak : Ajans Cyprus

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments