Ana SayfaKıbrısLarnaka Şehitleri Saygı, Minnet ve Şükranla Anıldı

Larnaka Şehitleri Saygı, Minnet ve Şükranla Anıldı

21–25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası kapsamında, 1963–1974 yılları arasında Larnaka ve Larnaka sancağına bağlı bölgelerde verilen mücadelelerde şehit düşen 173 Kıbrıs Türkü, Larnaka Şehitler Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Anma Töreni Protokolle Başladı

Larnaka Şehitler Anıtı’nda gerçekleştirilen tören, protokol sırasına göre anıta çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından bayraklar göndere çekildi.

Törene;İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu,İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu,
Milletvekili Zorlu Töre,GKK ve KTBK temsilcileri,polis, sivil savunma yetkilileri,siyasi parti ve dernek temsilcileri,okullar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sadıkoğlu: “Onlar Yarım Kalan Hayallerin Sessiz Çığlığıdır”

Törende konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Larnaka Şehitlerinin yalnızca birer isim ya da tarih sayfası olmadığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Onlar; yarım kalan hayallerin, gözü yaşlı anaların, evlatsız kalan babaların ve yetim kalan çocukların sessiz çığlığıdır. Karanlığa teslim olmayan bir halkın var olma iradesinin ve direnişinin adıdır.”

Sadıkoğlu, bugün bu topraklarda özgürce nefes alınabiliyorsa bunun aziz şehitlerin fedakârlıkları sayesinde olduğunu belirterek, gençlere geçmişi unutmadan, şehitlerin uğruna can verdiği değerlere sahip çıkarak geleceği inşa etme çağrısında bulundu.

173 Vatan Evladı Unutulmadı

Törende, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan da bir konuşma yaptı.
Program kapsamında;

  • Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencisi Süleyman Babayid, “Şehitlerimize Ağıt”

  • İskele Evkaf Türk Maarif Koleji öğrencisi Nisanur Şık ise “Koç Yiğidim” adlı şiirleri okudu.

Benan: “Unutmak Yok, Unutturmak Yok”

Gürsel Benan konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının yıllarca katliamlar, baskılar ve göçlerle karşı karşıya kaldığını hatırlatarak,
Unutmak yok, unutturmak yok. Unutmak, yok olmanın başlangıcıdır” dedi.

Dua ile Sona Erdi

Larnaka Şehitler Anıtı önündeki anma töreni, Din İşleri İskele Bölge Temsilcisi Mehmet Demir’in şehitler anısına okuduğu dua ile sona erdi.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments