Cuma, Ekim 3, 2025
Google search engine
Ana SayfaKıbrıs“Öğretmenlere yönelik algı yaratma girişimi”

“Öğretmenlere yönelik algı yaratma girişimi”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın (KTOEÖS) 2022 yılında Milli Eğitim Bakanlığı önünde gerçekleştirdiği eylemlerde “22 öğretmenin polisi darp ettiği” iddiasıyla açılan dava 1 Aralık tarihine ertelendi.

Pegasus, Ercan’dan İstanbul Havalimanı uçuşlarına başladı

İçeriği Görüntüle

13. duruşması dün yapılan dava sonrası mahkeme önünde açıklama yapan KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, verdikleri mücadelenin hukuk nezdinde bir bedeli varsa ödemeye hazır olduklarını söyledi. Maviş, biri emekli olan iki polisin verdiği şahadetle bir yıldır yargılanmayı beklediklerini kaydetti. Maviş, olayların bu duruma gelmesinin sebebi olarak Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu olduğunu iddia ederek, konteynır sınıfları, inşaat durumundaki okulları ve öğretmen eksikliklerini eleştirdi.

Maviş, Çavuşoğlu’nun miadını doldurduğunu savunarak, istifaya davet etti.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem de yargılanan öğretmenlerin görev ve derslerini bırakarak mahkemeye geldiklerine dikkat çekerek, davanın, “kasıtlı olarak algı yaratmak için” açıldığını iddia etti.

Davanın, “yolsuzluk, torpil, peşkeş düzeninin üstünü örtmek için yaratılan algının parçası” olduğunu öne sürerek, öğretmenlerin buna itibar etmeyeceğini söyledi. Eylem: “Öğretmen, toplumla beraber mücadeleye devam edecek.” dedi.

Öğretmenleri davada temsil eden Avukat Öncel Polili ise 22 öğretmenin işlemediklerine inandıkları bir suçtan dolayı 13. kez okullarını bırakıp davaya gelmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Kaynak : Halkın Sesi

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments