Cuma, Eylül 19, 2025
Google search engine
Ana SayfaDünyaİtalya'da liman işçilerinin ihbarıyla İsrail'e patlayıcı madde sevkiyatı engellendi

İtalya’da liman işçilerinin ihbarıyla İsrail’e patlayıcı madde sevkiyatı engellendi

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Ravenna Limanı’ndaki işçilerin ihbarı üzerine Ravenna Belediyesi ve Emilia-Romagna Bölgesel Yönetimi harekete geçti. İsrail’in Hayfa Limanı’na patlayıcı madde taşıdığı belirtilen iki konteynerin sevkiyatı durduruldu.

Ravenna Belediye Başkanı Alessandro Barattoni, hükümete çağrı yaparak İsrail’e yönelik silah sevkiyatının tamamen durdurulmasını istedi.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İsrail’e silah göndermiyoruz. Ravenna’daki olayda söz konusu olan malzemeler İtalyan silah ve mühimmatı değil.” ifadelerini kullandı.

Olay, İtalya’da muhalefetin de gündemine oturdu. Sol partiler girişimi memnuniyetle karşılarken, ana muhalefetteki Demokratik Parti (PD) lideri Elly Schlein, hükümete çağrıda bulunarak, İtalyan limanlarından silah geçişini sağlayacak yöntemlerin engellenmesi gerektiğini vurguladı.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments