Pazar, Temmuz 20, 2025
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaKıbrısCumhurbaşkanı Tatar, TÜRKPA heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Tatar, TÜRKPA heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde KKTC’de bulunan Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er ve beraberindeki heyeti kabul etti.

-Tatar

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Tatar kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Barış Harekatının 51. yıl dönümünü kutlarken, Kıbrıs Türk halkının adadaki varlığını sürdürebilmesini sağlayan tarihi müdahalenin ardından gelişen sürece değindi.

Cumhurbaşkanı Tatar, New York’ta gerçekleştirilen 5+1 gayri resmi Kıbrıs konferansına değinerek, Kıbrıs’ta iki egemen eşit devlete dayalı bir çözüm bulunmasının tek seçenek olduğunu dile getirdi.

-Er

TÜRKPA Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er de konuşmasında, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla KKTC’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kıbrıs Barış Harekatı’yla Kıbrıs Türk halkının mücadelesinin bu topraklarda başarıya ulaşmasının mazlum milletlere ilham olduğunu ifade eden Er, Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olan KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olarak katılmasının önemli bir gelişme olduğuna değindi.

“KKTC’nin her seviyede Türk dünyasına katılması gücümüze güç katıyor” diyen Er, Türk dünyası kapsamında yürütülen çalışmaların sürdüğünü belirtti. Er, KKTC’nin tanınması yolundaki çalışmaların başarıyla sonuçlanmasını temenni etti.

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments