Salı, Ekim 29, 2024
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaKıbrısHasipoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. Kuruluş Yıldönümünü kutladı

Hasipoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. Kuruluş Yıldönümünü kutladı

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. Kuruluş Yıldönümü çoşkusuna ortak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Hasipoğlu, 29 Ekim mesajında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Türk Milleti ile birlikte Kurtuluş Savaşı’nı başarıya ulaştırması ve sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’ni ilan etmesinin, yüz yılın en müstesna olaylarından bir tanesi olduğunu kaydetti.

Kökleri asırlara dayanan bir uygarlığın temelinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti’nin, bugün bölgesinde sahip olduğu stratejik ve dünya siyasetine yön verme gücüyle Türk Milleti’nin gururu konumunda olduğunu ifade eden Hasipoğlu, şunları kaydetti:

“Güçlü Türkiye, güçlü KKTC perspektifine sonuna kadar inanmış Kıbrıs Türk halkı için, Anavatan Türkiye, yegane güvence olmaya devam edecektir.

Egemen eşitliğimizin ve uluslararası eşit statümüzün her geçen dün daha da görünür olduğu bir dönemden geçerken, Anavatan Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın KKTC’yi tanıyın çağrısı, Türkiye Yüzyılı’nda, Türk Dünyası için de son derece tarihi bir adımdır.

Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Atatürk ve arkadaşları ile Cumhuriyet’in yaşaması için canlarını veren şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyor, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ne nice nice yıllar diliyorum.”

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments