Pazartesi, Ekim 21, 2024
Google search engine
Ana SayfaDünyaİşgalci İsrail askerleri Batı Şeria'da 30 Filistinliyi gözaltına aldı

İşgalci İsrail askerleri Batı Şeria’da 30 Filistinliyi gözaltına aldı


Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin Batı Şeria’da Filistinlilerin evlerine baskınlarını sürdürdüğü aktarıldı.


İsrail askerlerinin Batı Şeria’nın El Halil, Ramallah, Nablus, Cenin, Eriha ve Selfit kentleri ile Kudüs’e düzenlediği baskınlarda aralarında eski tutukluların da bulunduğu en az 30 Filistinliyi gözaltına aldığı kaydedildi.


Baskınlar sırasında Filistinlilerin evlerinin tahrip edildiği, alıkonulan kişilerin ve ailelerinin tehdit edildiği duyuruldu.


İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim 2023’ten bu yana gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 11 bin 300’ü aştı.


İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023’ten beri işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.


Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan son açıklamaya göre, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 165’i çocuk 759 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak : TRT HABER

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments