Pazar, Ekim 6, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısEralp Adanır’ın Mahmut İslamoğlu’nun 90. doğum yılı kapsamında kaleme aldığı kitap tanıtıldı

Eralp Adanır’ın Mahmut İslamoğlu’nun 90. doğum yılı kapsamında kaleme aldığı kitap tanıtıldı

Girne Belediyesi 23’üncü Uluslararası Zeytinlik Zeytin Festivali devam ediyor…

Festival kapsamında Şair- Yazar Ali Nesim Anısı’na düzenlenen “Şairler ve Yazarların Zeytinlik Buluşması “etkinliği gerçekleştirildi.

Zeytinlik Köy Evi’nde yer alan etkinlikte, gazeteci yazar,TV program ve belgesel yapımcısı Eralp Adanır’ın, halk bilimci eğitimci, şair, araştırmacı yazar Mahmut İslamoğlu’nun 90’ıncı doğum yılı kapsamında kaleme aldığı; “Kıbrıs Türk Halk Biliminde 55 yıllık Yürüyüş; Mahmut İslamoğlu” adlı kitabının tanıtımı yapıldı.

Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkanı YDÜ Öğretim Görevlisi Profesör Doktor Şevket Öznur,şairler ve yazarlar buluşmasının bu yıl farklı bir konseptle gerçekleşeceğini belirterek, “Kıbrıs Türk Folklorunun Çınarı; Mahmut İslamoğlu” kitabının Mart ayında tanıtıldığını, 1969 yılında basılan İslamoğlu’nun “Kıbrıs Türk Folklörü”adlı kitabının ise TÜKSOY tarafından Türkiye’de yeniden basılacağını kaydetti.

Yazar Eralp Adanır da, İslamoğlu’nun, Kıbrıslı Türkler için bir mihenk taşı olduğunu vurgulayarak, 2005 yılından beri İslamoğlu ile Güney Kıbrıs’taki Türk ve diğer varlıklarla ilgili programlar, belgeseller hazırladıklarını belirtti.

Adanır, kitapta İslamoğlu ile yaptıkları belgesel ve programlar ve İslamoğlu’nun araştırma ve kitaplarından kesitlerin de yer aldığını söyledi.

Mahmut İslamoğlu da, Kıbrıslı Türklerin kültürleri, folklörleri, değerleri gelenek ve görenekleri,sosyal yaşamları ve Güney’de bırakılan varlıklarının kayıt altına alınmasının önemine işaret etti.

Kıbrıslı Türklerle Rumlar arasında mutfaktan, karaktere birçok alanda büyük benzerlikler olduğunu anlatan İslamoğlu,, “İzler Silinmeden” ekibi ve diğer yazdığı kitaplarla tüm bu değerleri kayıt altına alamaya çalıştıklarını kaydetti.

Etkinlik, kitapların imzalamasıyla sona erdi.

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments