Salı, Eylül 24, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısKTOEÖS, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde basın açıklaması yaptı

KTOEÖS, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde basın açıklaması yaptı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS),Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde basın toplantısı düzenleyerek, Milli Eğitim Eğitim Bakanlığı’nı eleştirdi.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, özellikle Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde Eğitim Bakanlığı’nın her yıl sınavla başarısız olan öğrencileri torpille okula aldığını iddia ederek, bu yıl da benzer bir durumun yaşandığı iddiasında bulundu.

Eylem iddiasında, “Bu yıl ilk kez 11. sınıfa bir öğrenci alımı yapıldı. Sınavda başarısız olan bazı öğrenciler, itiraz süresi üzerinden 2.5 ay geçtikten sonra gizli bir sınavla okula kabul edildi. Bu sınav süreci ne öğretmenlerle ne de kamuoyuyla paylaşıldı. Bakanlık, çocuklarımızı torpil ve rüşvet sistemine alıştırıyor.” ifadelerini kullandı.

KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel de okulların fiziki ve yasal düzenlemelerinin yetersiz olduğunu belirterek, Bakanlık’ın risk raporlarını bile yayımlamadan eğitim sürecini yönetmeye çalıştığını iddia etti.

Gökçebel, “Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi gibi önemli bir okulda, ne fiziki altyapı ne de eğitim politikaları düzgün işliyor.” ,ifadelerini kullandı.
Gökçebel , eğitimin niteliğini artırmak için köklü bir değişime ihtiyaç olduğunu da savundu.

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments