Cuma, Eylül 20, 2024
Google search engine
Ana SayfaKültür SanatEskişehir’de “Fotoğraflarla Rauf Denktaş” sergisi açıldı

Eskişehir’de “Fotoğraflarla Rauf Denktaş” sergisi açıldı

Mine Kar ve Cem Kar tarafından araştırması yapılan ve hazırlanan Denktaş sergisi, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın 100. doğum yılı dolayısıyla, Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonuyla “Fotoğraflarla Rauf Denktaş” ismiyle Güzel Sanatlar Galerisi’nde açıldı.

Açılışa, Eskişehir Vali Yardımcısı Okan Leblebicier, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Avnamak, Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şubesi üyeleri katıldı.

Sergi açılışı sonrasında düzenlenen panelde Serdar Denktaş, Kıbrıs sorunun tarihi ve babası Rauf Denktaş’ın yaşamına ilişkin bilgiler verdi.

Mine Kar ve Cem Kar’ın, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın özel arşivine girerek, 50 bin fotoğraf arasından seçtikleri, 250’den fazla fotoğraftan oluşan sergide, fotoğraflar onlarca kaynaktan derlenen Denktaş’ın kendi sözleriyle anlatılıyor.

Sergi, Denktaş’ın görülmemiş fotoğrafları, çocukluğu, ailesi, mücadele yılları ve Kıbrıs tarihine ışık tutan sözleri ile dikkat çekiyor.

Bugüne kadar Ankara, Antalya, Trabzon, Kayseri gibi Türkiye’nin çeşitli illerinde yer alan serginin, Ekim ayı içerisinde Aydın ve Kasım ayı içerisinde İngiltere’de açılması planlanıyor. Sergi ayrıca ACM Cyprus tarafından hazırlanan denktassergi.com sitesinde sanal sergi olarak gezilebiliyor.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments