Cumartesi, Eylül 21, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısEl-Sen Yönetim Kurulu, Başbakanlık önünde basın açıklaması yaparak, siyah çelenk bıraktı

El-Sen Yönetim Kurulu, Başbakanlık önünde basın açıklaması yaparak, siyah çelenk bıraktı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN )Yönetim Kurulu, “ülkede yaşanan elektrik kesintileri, KIB-TEK’teki yolsuzluklar, bozulan iş barışı ve son günlerde artış gösteren iş kazaları” başlıkları altında basın açıklaması yaptı.

Başbakanlık önünde yapılan açıklama sırasında farklı dönemlerde hayatlarını kaybeden kurumun 6 görev şehidi de anıldı.

Genel Başkan Ahmet Tuğcu, iş güvenliği açısından ciddi sorunlar yaşandığını ve yeni can kayıpları olmasını istemediklerini ifade etti.
Tuğcu, personelin elektrik kesintilerine, ihalesiz bir şekilde alınan ancak sisteme uymayan ve çalışmayan malzemelerle müdahale etmeye çalıştığını söyledi.

Başbakan Ünal Üstel’e yönelik eleştirilerde de bulunan Tuğcu, liyakata bakılmaksızın görevlendirme yapıldığını iddia etti ve bundan rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Sendika Genel Sekreteri Hüseyin Peksever de konuşmasında, göreve geldikleri 23 Aralık 2023 tarihinden bu yana yaşanan elektrik kesintilerinin gerekçeleri ile sorunlarını içeren taleplerini sıraladı.

Peksever’in konuşmasının ardından yeniden açıklama yapan Tuğcu, Haziran ayında da yazılı talepte bulunduklarını, ancak çağrılarının dikkate alınmadığını kaydetti.

Tuğcu, taleplerine yanıt verilmemesi halinde 2 Ağustos Cuma gününden sonra olacaklardan kendilerinin sorumlu olmayacağı uyarısında bulundu.

Hava Trafik Kontrolleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kapısız da eyleme katılarak destek belirtti.

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments