Pazartesi, Eylül 16, 2024
Google search engine
Ana SayfaSpor3. Avrupa Oyunları'nda karatede 4 madalya

3. Avrupa Oyunları’nda karatede 4 madalya


Bielsko-Biala şehrinde gerçekleşen karate müsabakalarının ilk gününde Türkiye 1’i altın, 1’i gümüş, 2’si bronz olmak üzere toplam 4 madalya aldı.


Erkekler kumite 60 kiloda Eray Şamdan, yarı finalde İtalyan karateci Angelo Crescenzo’yı eledi Finalde Yunanistan’dan Stefan Christos Xenox’la karşılaşan Eray, çekişmeli geçen müsabakayı kazanarak altın madalyanın sahibi oldu.


2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda gümüş madalya alan, iki kez de Avrupa Şampiyonu olan Eray, Avrupa Oyunları’nda da altın madalya kazanma başarısı gösterdi.


Ali Sofuoğlu, yine ikinci oldu


Erkekler katada Ali Sofuoğlu, 2019’da olduğu gibi Avrupa Oyunları’nda yine gümüş madalya aldı.


Yarı finalde İsviçre’den Yuki Matteo Ujihara’yı yenerek finale yükselen milli sporcu, altın madalya mücadelesinde İspanyol Damian Quintero Capdevila’yla karşılaştı. Rakibine mağlup olan Ali, organizasyonu gümüş madalyayla tamamladı.


Serap ve Tuba’dan bronz madalya


Kadınlar kumitede milli sporcular Serap Özçelik Arapoğlu ve Tuba Yakan, bronz madalya kazandı.


50 kilo yarı final müsabakasında Serap Özçelik Arapoğlu,Avusturyalı Bettina Plank’a yenildi ve bronz madalyada kaldı.


Tuba ise 55 kiloda çıktığı yarı final müsabakasında Bulgaristan’dan Ivet Goranova’ya son puanı verdiği için elendi. Tuba da bronz madalya elde etti.


Bakan Osman Aşkın Bak, milli sporcuları kutladı


Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Polonya’da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları’nın ilk gününde 2’si altın, 1’i gümüş ve 2’si bronz olmak üzere 5 madalya kazanan milli sporcuları tebrik etti.


Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadeleri kullandı:


“Polonya’da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları’nın ilk gününde atıcılık ve karate branşlarda mücadele eden, 2’si altın, 1’i gümüş ve 2’si bronz olmak üzere toplam 5 madalya kazanan milli sporcularımızı yürekten kutluyorum. Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşı’mızın dinletilmesinde emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. 3. Avrupa Oyunları’nda mücadele edecek tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.”

 

Kaynak : TRT SPOR

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments