Cuma, Haziran 20, 2025
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaKültür Sanat21. Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde “Kel Diva” oyunu sahnelendi

21. Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde “Kel Diva” oyunu sahnelendi

Lefkoşa Türk Belediyesi, Girne Belediyesi ve Gazimağusa Belediyesi’nin düzenlediği 21.⁠ ⁠Kıbrıs Tiyatro Festivali, Eugène Ionesco’nun kaleme aldığı “Kel Diva” oyunu ile devam etti.

LTB’den verilen bilgiye göre, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelenen oyunu, LTB Başkanı Mehmet Harmancı da tiyatro severlerle izledi.

Absürd tiyatronun öncülerinden Ionesco’nun imzasını taşıyan eser, modern bireyin yalnızlaşmasını, iletişimsizliğini ve toplumsal yabancılaşmasını keskin bir mizah diliyle ele alırken, izleyicilere düşündürücü ve çarpıcı bir sahne deneyimi sundu.

Oyunun çevirisini Hasan Anamur üstlenirken, yönetmenliğini ise Muharrem Özcan yaptı. Sahne, kostüm ve ışık tasarımı gibi unsurların büyük bir özenle hazırlandığı oyunda; Haluk Bilginer, Zuhal Olcay, Özlem Zeynep Dinsel, Yiğit Özşener, Gözde Kırgız ve Kıvanç Kılınç gibi sanatçılar sahne aldı.

Yaklaşık 80 dakika süren tek perdelik oyunun biletlerinin kısa sürede tükenmesi nedeniyle, oyun bu akşam yeniden sahnelenecek.

Festivalin Altın Sponsoru İktisat Bankası olurken, Gümüş Sponsorlar arasında Birinci Global Medya, Nesdersan.com, Pro Temizlik, Siba Ltd. ve Lefkoşa Belediye Çalışanları Tasarruf Kooperatifi yer aldı. Festivalin sahneleme olanaklarına katkı koyan Salon Sponsoru Yakın Doğu Üniversitesi olurken, misafir ekiplerin ağırlanmasına destek veren Konaklama Sponsorları ise Pasha Group ve Oscar Group oldu.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments